Herr Stofil sätter ribban för moralen och vett och etikett.

I dagens dekadenta tidevarv inriktas allt mer eller mindre på ett slit och släng samhälle.

Gemene man förbrukar allt mer varpå det gamla slängs på soptippen.

Stanna upp ett tag fundera på det faktum att så mycket intressanta och fullt brukbara tingestar hamnar på tippen istället för att återanvändas.

Ta vara på historien genom att bevara dessa föremål och vill du inte bevara dom själv, sälj eller skänk bort dom.

I hopp om bättring då allt enligt mig kan sammanfattas med ju förr desto bättre.

Bästa hälsningar Herr Stofil

lördag 19 september 2015

Tillbaka till...?!

Min gamla telefon, ja den svarta bakelittelefonen har varit upphov till glåpord och illvilliga kommentarer av besökare och dom har villigt visat upp sina smarta telefoner som kan både det ena och andra.


Betänk nu att telefonerna och telefonbolagen, ja Telia då alltså har det osmakliga synsättet att alla vill byta ut sin fasta telefonförbindelse till förmån för mobilt eller så kallad IP telefoni..och allt mer mobila telefonlösningar där vi blir allt mer uppkopplade.


Man kan ju inte låta bli tänka tillbaka på gamla goda tider när man om man hade ett viktigt samtal att ringa och befann sig utanför sitt eget hem fick gå till närmsta telefonkiosk för att ringa.

Dom små och stora barnen hade istället för en läsplatta ett teckningsblock och kritor och man satt på staketet och samspråkade med sina kompisar istället för att sms:a eller facebooka.


Livet fanns utanför datorn, mobiltelefonen och stressen av att köpa den senaste telefonen var knappast så stor då man i värsta fall bytte telefon vart 10 år.


Så nu har mobiltelefonerna och deras användare ett uppenbart behov att återgå till "bakelit" telefoner i svart, och man är tillbaka till att prata i en riktig lur igen.

Som sagt man blir aldrig förvånad och snart blir det väl inne med fast telefonlinje och Televerket igen, då är iallafall jag väldigt nära att bli "inne" igen.

Herr Stofil....på tråden 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar